Realisering van uw groene ideen. Wij zorgen er voor.
« Catalogus online MEDITERRANE PLANTEN


Weergegeven: 0 - 20 van de 64
123 >>
ABUTILON `Kentish Belle`
Klimmende vorm met een grote groeikracht en bloeirijkheid. Takken en twijgen purperkleurig; bloemen geel-oranje met een rood kelkblad.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: ABKBELLE
ABUTILON
Ruim uitgroeiende struiken met cultivars in diverse kleuren met een fraai ingesneden blad en een enorme bloeirijkheid van april tot november. De bloemen klokvormig met een duidelijke bloembodem die de kelk gedeeltelijk omsluit.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: ABUTILON
ACACIA mimosa
Bladhoudende bomen of grote struiken met opmerkelijke, samengestelde bladeren die zich bij aanraken direct samenvouwen. Geliefd vanwege de massale bloei met trossen diepgele bloemen in het vroege voorjaar.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: ACMIMOSA
ACCA sellowiana
Bossige bladhoudende struik met grijsgroene bladeren met een witte onderzijde. Rijkbloeiend met trossen rozerode bloemen met een bundel rode meeldraden in het centrum in juni-juli. Vruchten als ovale groene citroenen, eetbaar, rijp in october-november.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: ACSELLOW
AGAVE americana `Variegata`
Als vorige, doch met een lichtgele bladrand.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: AGAAVARI
AGAVE americana
Rozetvormige vetplant met lange, iets gedraaide, vlezige bladeren met een scherpe eindpunt en een gestekelde bladrand. Bladkleur grijzig groen.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: AGAMERIC
AGAPANTHUS umbellatus `Albus`
Bekende vaste plant met lange, smalle, wintergroene bladeren en uit het centrum groeiende forse bloemtrossen van witte, trompetvormige bloemen aan lange, kale stelen in juli tot september.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: AGUALBUS
AGAPANTHUS umbellatus subsp. `ovatus`
Als vorige doch met violetblauwe bloemen.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: AGUSOVATU
ALBIZIA julibrissin
Bladverliezende boom met een brede, parasolachtige kroonvorm. Bladeren dubbeldeveerd en mimosa-achtig, iets blauwgroen gekleurd. Bloemen als fijne borstels met een gele basis, overlopend naar rood aan de uiteinden. Fraaie terrasboom voor een transparante schaduw.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: ALJULIBR
ARBUTUS unedo
Bladhoudende struik met glimmende, donkergroene bladeren en een ruwe en donkerbruine bast van stam en takken. Bloeit in najaar en winter terwijl de vruchten van het vorige seizoen rijpen tot oranje-gele bolletjes in trosjes.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: ARUNEDO
BOUGAINVILLEA glabra `Sanderiana`
Sterk verhoutende struik met lang aanblijvend blad, in Nederland winterkaal. Zeer populaire struik vanwege de overdadige bloei met prachtig gekleurde schutbladeren in cyclaamrood.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: BOGSANDE
BRUGMANSIA suaveolens
Struikachtige plant met grote bladeren en vooral geliefd vanwege de enorme, trompetvormige, sterk geurende bloemen die in Nederland in de tweede helft van de zomer tot het najaar in diverse kleuren verschijnen.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: BRSUAVEO
CALLISTEMON citrinus
Tot 3 meter hoge, brede bladhoudende struik met zeer smalle, groene bladeren. Bloemen helderrood in lange trossen als lampepoetsers, in juni.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CACITRIN
CASSIA corymbosa
Struik met slappe takken die meestal als opgebonden plant wordt gebruikt; bladeren smal, met 2 of 3 paren bijéén; bloemen zeer talrijk, helder geel in de tweede helft van de zomer.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CACORYMB
CAMELLIA japonica
Tot 4 meter hoge, bladhoudende struik met grote, leerachtige, donkergroene bladeren en in het vroege voorjaar zeer opvallende, roosachtige bloemen in vele tinten van zuiver wit tot dieprood, vaak ook gestreept of gespot.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CAJAPONI
CAMELLIA sasanqua
Als vorige, doch in de herfst bloeiend met geurende bloemen in roze, rood, paars en wit; ook enkelbloemig met 6-8 bloembladeren en een bundel gele meeldraden.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CASASANQ
CERATONIA siliqua
grote, wintergroene, mediterrane struik met glimmend donkergroen blad en glimmende bruine peulen.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CESILIQU
CHAMAEROPS humilis
Fraaie dwergpalm met bij oudere planten een korte stam; bladeren als fijne waaiers, heldergroen, 60 tot 90 cm lang; bloeit in ons klimaat sporadisch.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CHHUMILI
CHOISYA ternata
Dichte, 2 m hoge, wintergroene struik met een ronde habitus. Bladeren drietallig, glimmend donkergroen. Bloemen wit, heerlijk geurend in trossen in de voorzomer, vaak met een nabloei in de herfst.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CHTERNAT
CINNAMOMUM camphora
Wintergroene struik met grote, ovale, glanzende bladeren die roodachtig uitlopen. Ouder blad kleurt naar donkergroen met blauwgrijze nuances.
MEDITERRANE PLANTEN

Plantcode: CICAMPHO
1234 >>